Ontslagen SBS 6-baas René Oosterman naar Marmalade

Foto: SBSRené Oosterman, die in december werd ontslagen als zendermanager van SBS 6, gaat aan de slag voor de Belgische tv- en filmproducent Marmalade. Hij wordt verantwoordelijk voor de recent geopende Nederlandse vestiging. Dat heeft Marmalade vandaag laten weten. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Amsterdam waar op dit moment druk wordt gewerkt aan de opstart van een tv-reeks en twee films. Voor Marmalade is de opening een stap in de richting van internationale expansie.

De Belgische algemeen directeur Yoshi Aesaert is blij met Ooserman. “Ik ben erg opgetogen met de komst van René. De ervaring en expertise van iemand die jarenlang zijn strepen verdiend heeft binnen het Nederlandse medialandschap, spreekt voor zich.”

Met zijn visie willen we voet aan wal zetten in de Nederlandse markt. Ik streef ernaar om telkens echte versterkingen te mogen ontvangen bij Marmalade, om zo met het bedrijf stappen vooruit te zetten. De komst van René past volledig binnen dit plaatje.

Oosterman is net zo enthousiast. “Vanaf de eerste ontmoeting met dit zéér succesvolle en snelgroeiende bedrijf sprak vooral de aanpak van Yoshi Aesaert en zijn team mij in het bijzonder aan. Investeren in kwaliteit, de klant meer bieden dan hij gewend is, en de overhead laag houden.

Dit in combinatie met het werken met de beste mensen uit het vak en heel veel energie. Er zal alleen maar meer behoefte komen aan goede content dus er liggen mooie kansen voor internationaal succes en een Nederlandse vestiging.”

René Oosterman was in de jaren 90 actief als programmadirecteur van RTL 4. Daarna werkte hij voor verschillende televisieproducenten. In 2013 ging hij aan de slag als zendermanager van SBS 6, maar hield het daar niet lang uit.

Marmalade is opgericht in 2013 en is het productiehuis achter De Ontsnapping, Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan, Wat Mannen Willen, Sneekweek, Tuintje in mijn Hart en Renesse. “Het doel is steevast proberen te verrassen met frisse dynamische fictie voor TV en bioscoop, maar ook non-fictie en entertainment voor televisie.”

In België werkt Marmalade op dit moment aan de Belgische remake van Alles is Familie, Allemaal Familie (voorjaar 2017 in de bioscoop), en de dramareeks Gent-West (najaar 2017 op SBS/VIER).

Vanochtend werd bekend dat Reinout Oerlemans terugkeert op de Nederlandse en Belgische tv-productiemarkt. Hij heeft zich ingekocht bij een ander Belgisch productiebedrijf.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen