NPO verdedigt Amerika-reisjes Jinek en Rosenthal

Foto: RTLDe NPO verdedigt dat naast Eva Jinek ook Eelco Bosch van Rosenthal met een reisserie over de Verenigde Staten komt in aanloop naar de verkiezingen aldaar. Dat is te lezen in De Telegraaf. Er moeten nu twee buitenlandse reizen bekostigd worden, terwijl beide tv-makers met hetzelfde soort programma komen. Volgens de NPO vullen de programma’s elkaar echter aan. “Bovendien begint Bosch van Rosenthal al in september en is Jinek pas te zien meer richting de verkiezingen in november.

De programma’s komen ook niet op dezelfde zender, aldus de persvoorlichter. “Eva Jinek spreekt op NPO 1 een breed publiek aan en doet dit middels persoonlijke gesprekken met Amerikanen.”

Eelco Bosch van Rosenthal maakt meer een reisverslag, in de lijn van andere VPRO-series op NPO 2, zoals Langs de oevers van de Yangtze en Onze man in Teheran.”

De NPO krijgt regelmatig kritiek op dure buitenlandreisjes van presentatoren. Zo vertrokken Geraldine Kemper en Jan Versteegh naar Zuid-Afrika om met elkaar te ginnegappen en mag Lauren Verster van belastinggeld vakantie vieren op Ibiza.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen