NPO geeft interactieve tv-dienst HbbTV impuls

Geplaatst op Thu 23 Jun 2016 om 18:01

Foto: Roland J. ReindersDe NPO gaat meer aan de weg timmeren met HbbTV, de techniek die interactie bij televisieprogramma’s via de rode knop op de afstandsbediening mogelijk maakt. Dat kondigde NPO-bestuursvoorzitter Henk Hagoort vandaag aan op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum. Met HbbTV kunnen kijkers informatie opvragen, meepraten of meespelen met programma’s. “We willen de traditionele televisie-ervaring verrijken met alle mooie extra’s die de omroepen online aanbieden”, aldus Hagoort.

Bij diverse programma’s zijn al goede ervaringen opgedaan met interactieve toepassingen. Zo kon men laatst meespelen met de Nationale Natuurquiz.

Daarnaast wordt het mogelijk via de rode knop te navigeren naar verdiepende programma’s of extra materiaal op andere NPO-kanalen of -platforms. “We kunnen daarbij nu ook inspelen op het kijkgedrag en de persoonlijke voorkeuren van de kijker“, aldus Hagoort.

Tegen het einde van het jaar gaat de NPO meer bekendheid geven aan HbbTV. Hagoort onthulde tijdens het congres een speciaal icoon om kijkers te attenderen op de interactieve extra’s bij programma’s. Dit icoon is ontwikkeld in een samenwerkingsverband van NPO, SBS en RTL.

Voor geïnteresseerden in interactieve televisie is afgelopen donderdag al de website drukoprood.nl online gegaan.
11 Reacties op “NPO geeft interactieve tv-dienst HbbTV impuls”


 1. BRAAK

  Ik dacht dat die vieroog opbokte bij de NPO.

 2. toxilogic

  Wel wel is ome Klain eindelijk wakker geworden, the BBC heeft al jaren die red button. Het zal wel geld kosten en dat gaat mogelijk af van de centjes die ome Henk en z’n vriendjes in hun eigen zak kunnen steken. Amateurs !

 3. Jeroen

  Afgekeken bij de VRT? Daar doen ze het al jaren!

 4. Anonymous

  Deze methode is met alles wat je met je mobiel kan doen en streamen naar de tv alweer achterhaald. Maar dit zijn we natuurlijk gewend van Henkie. Die heeft jaren lang achter de feiten aan gelopen. Geilde op de pluche stoel waarop hij zat maar heeft voor de rest niet heel veel gedaan waar Nederland en de Publieke omroep en alle medewerkers oom maar iets aan hadden. Een waardeloze zak net als Frans Klein en Shula de Jong. Na deze 3 mensen gaat al jaren heel veel belastinggeld voor helemaal niets. En nu gaat Henkie het zelfde doen maar dan op een school voor waarschijnlijk nog meer geld. Onbegrijpelijk dat mensen die helemaal niets met televisie hebben zo’n hoge positie bij de publieke omroep krijgen toegewezen.

 5. J

  Tjezus, zijn ze nog steeds met die kansloze ‘rode knop’ aan het prutsen?

 6. Neptunus

  Nee, ze beginnen pas…..

 7. Freek

  Idd, hbvtv is van 10 jaar geleden!
  Nu hebben we smartphones en tablets.
  Dit geeft precies het probleem van de NPO aan.
  Volgers geen voorlopers.

 8. Tim

  Mijn hemel hoe kansloos is dit?? Is allang achterhaald. En de NPO gaat daar nu nog even lekker van belastinggeld in investeren? Nutteloos, kansloos, geldverspilling. En dus typisch NPO.

 9. watiserdan

  npo moet eens zorgen dat niet alleen Samsung TV’s meer dingen tezien krijgen dan andere merken via hbbtv, want andere merken krijgen namelijk bijvoorbeeld de radio opties niet zien waarbij dit bij Samsung wel het geval is.

 10. watiserdan

  @Freek, onzin hbbtv is ook gewoon voor anno 2016 zie bijvoorbeeld bij de duitsers hoe die met hbbtv omgaan, dan gaat er ineens een wereld voor je open.

 11. freek

  @watiserdan Vertel, wat voor moois kun je met je rode knop?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.