Maxim Hartman tergt Van der Vaart in Studio France

Het werd zaterdag eindelijk spannend in de EK Voetbal-talkshow Studio France. Er ontstond een verhitte discussie tussen analist Rafael van der Vaart en gast Maxim Hartman. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De discussie begon met de vraag van presentator Henry Schut aan Van der Vaart of hij wel eens door Hartman geïnterviewd zou willen worden. “Niet elke dag”, antwoordde hij. “We hebben hem nu de hele avond hier in de studio en hij speelt geen rol. Hij is echt irritant.

Daar haakte Hartman direct op in. “Ik zou het over voedsel willen hebben, want hij heeft net toegegeven dat hij als hij mag kiezen tussen een goede maaltijd met avocado’s en noten of een berenhap, dan gaat hij voor de berenhap. Meneer gaat elke avond frikadelletjes halen voor zichzelf en kaassoufflés. Vind je het gek dat hij iets te zwaar is?

Van der Vaart was zichtbaar geïrriteerd. “Het is jammer dat hij dat zegt, want het is niet waar. Hij zei: ‘Ben je wat aangekomen?’ Ik zei: ‘Ja, natuurlijk, vier weken op vakantie, dan kom je wat aan.’ Daar hadden we een discussie over. Toen zei hij: ‘Wat eet je liever: dat wat hier op tafel staat of een frikadelletje?’ Er kwamen net kroketjes voorbij, dan neem ik een kroketje, of niet? Dat kon hij niet begrijpen.”

Hartman: “Dat kan ik inderdaad niet begrijpen. Het kan toch niet waar zijn dat een topsporter zulk slecht voedsel eet? Als die gast goed had gegeten, was hij nog beter geweest dan Ronaldo.

Wie zegt dat ik elke dag frikadellen eet? Als ik één keer per week frikadellen eet, is dat te veel?“, antwoordde Van der Vaart.

Hartman: “Ik vind dat je dat gewoon niet moet eten als profvoetballer. Het is gewoon slecht voor je lichaam.”

Toen twee andere topsporters op de bank het opnamen voor Van der Vaart, riep Hartman: “Gezond eten is lekkerder en je voelt je er beter door. Je presteert ook beter. Als je dan nog patat en kaassoufflés wil vreten, dan is er gewoon iets mis in je hoofd en moet je in therapie. Gezond eten is gewoon lekkerder, klaar.”

Van der Vaart: “We zitten in een voetbalprogramma. Laat hem lekker ergens anders lullen over vreten.”

Hartman kondigde voorafgaand aan de uitzending al aan wat meer peper te zullen gooien in Studio France.

De aanvaring is terug te zien op de website van de NOS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen