Johan Fretz: ‘Kritiek op Rutte in Zomergasten triest’

Foto: VARACabaretier en schrijver Johan Fretz, bekend van De Wereld Draait Door, vindt de reacties op het nieuws over Mark Rutte in Zomergasten een beetje flauw. Dat geeft hij aan op Twitter. Rutte is de eerste zittend premier ooit die te gast is in de talkshow. “Progressieve mensen die zuur reageren omdat de premier in ‘hun’ Zomergasten komt: grow the fuck up! Ik vind het tof: Rutte in Zomergasten. Is toch interessant? Een zittende premier in dat programma. Hoef je echt geen VVD’er voor te zijn.

Volgens critici zit Rutte er alleen maar met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. “Weer wat classic linkse reacties: altijd praten over Open blik naar de Ander, maar een VVD-premier in Zomergasten mag blijkbaar niet.

Na Rutte’s verschijning bij de Toppers zijn er mensen die vrezen dat Rutte alleen fragmenten van het TROS Muziekfeest wil laten zien, maar dat valt volgens Fretz wel mee: “Dat zal zeker niet zo zijn, geheel tegen zijn partij in, is Rutte zelf een grote cultuurliefhebber.

Hij denkt niet dat de Zomergasten-uitzending een grote propagandashow wordt. “Triest dat wantrouwen jegens politici inmiddels zo groot is dat velen straks bij elk Zomergasten-fragment van Rutte denken dat het van spindoctor komt.

Ik zou graag van politici meer horen over hun levensbeschouwelijke kijk op leven en wereld in plaats van alleen de beleidsmatige. Zomergasten is daarvoor ideaal.

Politici, klagen we vaak, zijn managers geworden. Maar als de premier dan in ’n reflectief programma verschijnt, is het ook niet goed. Tja.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen