Jelte Sondij ergert zich aan politiek correcte VARA-site

Jelte Sondij, presentator bij BNN-VARA, ergert zich aan de politiek correcte VARA-opiniesite Joop.nl. Dat laat hij weten op Twitter. De wijze waarop Joop.nl bericht over de terreuraanslag op de homobar Pulse in Orlando, vindt Sondij ongelooflijk. Volgens de presentator doet de gesubsidieerde tegenhanger van GeenStijl net alsof de islam er niets mee te maken heeft. “Even Joop.nl uit m’n bookmarks halen. In hele artikel komt islam niet voor, band met IS gebagatelliseerd.

Joop.nl laat onvermeld dat de 29-jarige dader een moslim was. Als het aan Sondij ligt wordt er ‘stevig teruggeslagen’. “Flik joden of moslims iets en je hebt volgende dag een probleem. Flik een homo iets en je krijgt een ingezonden brief. Moet anders.

Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd door de islam. “De LGBT-community (ik ook) was even vergeten dat een groot deel van de wereld ons dood wil. Die roze bubbel is nu wel doorgeprikt”, aldus Sondij.

Het Joodse Israël heeft zijn steun betuigd aan de nabestaanden. “Nu wachten op steun vanuit rest van het Midden-Oosten.

IS heeft de aanslag opgeëist. Mochten er daadwerkelijk banden zijn met IS, dan pleit Sondij voor meer luchtaanvallen op grondgebied van IS.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen