Indiër scheldt Paul de Leeuw uit: ‘Vuile vieze homo!’

Foto: RVDAOok Paul de Leeuw, één van de grootste tv-sterren van het land, merkt dat de homo-intolerantie in ons land toeneemt. Hij is gisteren op straat uitgescholden voor ‘vieze homo’. Dat zegt de VARA-ster tegen RTV Rijnmond. In ons land wonen steeds meer immigranten die homoseksualiteit verafschuwen, waardoor homo-intolerantie toeneemt. De Leeuw: “Ik loop net op straat en één of andere donkere, Indiase jongen loopt langs en zegt: ‘Hé, Paul de Leeuw, vuile vieze homo.’”

De Leeuw kon zijn oren niet geloven. “Ik schrok er echt van, helemaal na Orlando. Ik zei: ‘Waarom zeg je dat nou? Kom dan terug!’ Ik wilde nog achter hem aan lopen. Ik ben niet echt een held hoor, maar dit sloeg echt nergens op.”

Hij is teleurgesteld. “Het was er maar eentje, maar je weet dat het speelt. Het is duidelijk dat we wat harder aan de homo-emancipatie moeten gaan werken. Wij zijn homo’s en we zijn er gewoon.”

Het is opvallend dat De Leeuw de nationaliteit van de scheldende jongen benoemt. De VARA staat er om bekend het beestje liever niet bij de naam te noemen.

Ook verslaggevers van PowNews worden regelmatig uitgescholden voor ‘vieze homo’ en ‘kankerhomo’. Zij krijgen deze verwensingen naar hun hoofd geslingerd door Marokkaanse jongens.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen