Gerard Joling breekt boos in bij RTL Boulevard

Foto: Studio KastermansGerard Joling brak maandagavond boos in bij RTL Boulevard. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. RTL Boulevard opende met een item over slecht geluid tijdens het concert van Rihanna in de Amsterdam ArenA. “Het is een schánde dat die Amsterdam ArenA nog steeds geen goed geluid heeft. What the fuck is dat? Bij die Toppers maakt het allemaal geen moer uit, want iedereen zingt mee en is knalbezopen, maar voor deze vrouw betaal je tot wel 200“, zei inval-Winston Beau van Erven Dorens.

Daar sloeg Joling, die thuis RTL Boulevard keek, op aan. Hij belde naar de studio en mocht aan het eind van de uitzending reageren. “Ik ben niet zo van dat bellerige, maar jij zei op een gegeven moment: ‘Bij de Toppers maakt het allemaal geen mallemoer uit, want die mensen zingen toch mee en zijn allemaal straal bezopen.’ Ik vind dat gewoon een belediging voor al het publiek, het miljoenenpubliek die de afgelopen twaalf jaar daar is geweest“, zei Joling.

Ik vond het de moeite waard om daar even iets over te zeggen. Ik ben niet snel beledigd, maar ik vind het tegenover het publiek dat daar altijd komt en altijd straal bezopen zou zijn niet netjes. Ze zingen allemaal mee, omdat er tekst staat.”

Van Erven Dorens bedoelde het niet vervelend, gaf hij aan. “Point taken, heel duidelijk, niet iedereen is er natuurlijk bezopen. Laten we zeggen ‘een aantal’. Heb jij de laatste keer ook problemen gehad met het geluid in de ArenA?

Joling denkt dat de slechte akoestiek tijdens het Rihanna-concert misschien ook ergens anders aan kan liggen. “Het heeft er misschien ook mee te maken dat het concert van Rihanna niet uitverkocht was en het bij ons wel 46 keer uitverkocht was.”

Je kunt nog meer kussens aan het plafond hangen, maar als een buitenlandse act zegt: ‘Dat kost ons te veel’, dan zie je wat er gebeurt. Dan krijg je kutgeluid en wordt het een galmbak. Wij zorgen ervoor dat we daarin investeren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen