Frits Wester: ‘Sylvana-partij intimideert journalisten’

Frits Wester heeft het idee dat allochtonenpartij Denk, waar tv-ster Sylvana Simons zich onlangs bij aansloot, journalisten wil intimideren. Dat zegt hij in Fritsvlog. Denk vraagt haar Facebook-volgers in een merkwaardige post welke van twaalf journalisten zich zou moeten aansluiten bij Denk. Onder de journalisten die met hun fotootje op de Denk-pagina staan, bevindt zich Frits Wester. “Waarom doe je dat op deze pagina? Is het een leuke grap? Volgens mij zit er meer achter.

Wester vindt het vreemd. “Volgens mij is het een beetje peilen en polsen bij je achterban wie er bij jou in het mandje vallen en wie absoluut niet. Daar mag je dan heel veel kritiek op hebben op deze site. Als de mensen in het mandje vallen, dan moet je daar misschien wel zaken mee doen. Maar ik kan je verzekeren: zo werkt het niet.”

De partij heeft een naar persbeleid, vindt Wester. “Dit is wel weer een poging om journalisten een beetje te intimideren. Ik vind het niet netjes eigenlijk. Maar goed, mij laat het verder koud, hoor. Je gaat je gang maar. De politiek ga ik toch niet in, en zeker niet voor Denk.

Volgens Wester volgt Denk de strategie van de PVV door zich af te zetten van de gevestigde orde en een moeizame relatie aan te gaan met de pers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen