Arnold Karskens: ‘NOS is bang voor Nexit’

Foto: TROSArnold Karskens, die zichzelf de beste oorlogsverslaggever van ons land noemt, vindt dat de NOS bijna propaganda bedrijft met zijn berichtgeving over de Brexit. Dat laat hij blijken op Twitter. Karskens heeft het idee dat het NOS Journaal wel heel erg pro-EU is en zijn kijkers vooral wil meegeven dat ons land de Britten niet achterna moet gaan. “Uit angst Nexit ontbreekt het minimum aan hoor-wederhoor bij het journalistiekloos NOS Journaal. Alsof alle kijkers staatsomroep dom zijn.

De journalist heeft sowieso het idee dat de Nederlandse media wel heel erg veel moeite hebben met de Brexit. “Opvallend toch, het aantal politici en journo’s dat problemen heeft met onze democratie als het even niet uitkomt.

Het opstappen van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zou de geloofwaardigheid van de EU volgens Karskens verbeteren. “Maar geen journalist die zoiets oppert. #NOSjournaal

Karskens uit al tijden felle kritiek op de NOS. Volgens hem zijn de journalisten van de NOS niet te kritisch over de gevestigde orde, omdat ze daar uiteindelijk een baantje willen hebben.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen