Wouter Bos in zomer prime time op NPO 1

Wouter Bos, oud-leider van de PvdA, mag in de zomer een één uur durend tv-college verzorgen op NPO 1. Hij maakt onderdeel uit van een tweede serie DWDD Summerschools. Dat heeft de VARA laten weten. Net als vorig jaar presenteert de Matthijs van Nieuwkerk-show De Wereld Draait Door in de zomer een aantal Summerschools, korte colleges van bevlogen sprekers. Naast Bos zijn dat dit jaar Taco Dibbits, Paulien Cornelisse, The Common Linnets en Jeroen Wollaars.

DWDD Summerschool begint op vrijdag 24 juni met een college van Taco Dibbits over De Jonge Rembrandt, vlak daarna worden de beroemde portretten van Maerten en Oopjen in het Rijksmuseum tentoongesteld.

Vanaf donderdag 14 juli volgen de andere vier colleges, iedere donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Cornelisse (14 juli) geeft college over taalfouten, The Common Linnets (21 juli) praten over de muziekstroming Americana, Bos (28 juli) heeft het over politieke speeches en Wollaars (4 augustus) bespreekt de impact van de Tweede Wereldoorlog op het Duitsland van nu.

Vorig jaar verzorgden Twan Huys, Gijs Scholten van Asschat, Claudia de Breij, Wim Pijbes, Marts Smeets en het duo Wilfried de Jong & Michel van Egmond de DWDD-colleges.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen