Willibrord wil bij overlijden SBS 6-beelden in Journaal

Willibrord Frequin hoopt dat de nieuwsprogramma’s op tv hem bij zijn overlijden eren als de man die mensen hielp in het SBS 6-programma De Week van Willibrord. Dat vertelt hij in weekblad Privé. Frequin hoopt op mooie woorden in tv-programma’s. “Dat ik een goed mens was voor de medemens. Dat ik met De Week van Willibrord veel mensen uit de ellende heb gehaald. Dat ging echt heel ver. Er zaten mensen tussen, die door de maatschappij werden genegeerd“, zo laat hij weten.

Voor die mensen kwam Frequin in zijn programma op. “Ik ben weleens een raadsvergadering binnen gelopen met draaiende camera. De beveiliging wilde ons tegenhouden, maar ik duwde ze zo aan de kant.”

Uiteindelijk kwam hij bij de burgemeester terecht, “die ik heel duidelijk maakte dat hij zijn mening moest bijstellen over een besluit. Dat ging over een jong meisje dat van de gemeente geen tweedehands auto kreeg waarmee ze als invalide beter kon leven. Dat was mensonterend. Het is ons uiteindelijk gelukt.”

Eigenlijk ben ik een moderne Don Quichot geweest. Ik ben er trots op dat we zo veel mensen in een bepaalde situatie hebben kunnen helpen.”

Het Privé-interview met Willibrord Frequin kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen