Wilfred Genee voerde gesprekken met NPO

Wilfred Genee heeft voordat hij in maart een nieuw contract tekende bij RTL 7 enkele gesprekken gevoerd met de NPO. Dat vertelt de presentator in HP/DeTijd. Genee werd uitgenodigd door de NPO naar aanleiding van zijn optreden in het programma 5 Jaar Later van Jeroen Pauw. “Daarin was ik vrij open voor mijn doen. Ik zat niet in de strijdmodus die ik mij de afgelopen jaren bij VI heb aangemeten. Toen kwamen er wat mensen van de publieke omroep naar mij toe“, vertelt hij.

De NPO’ers gaven Genee een advies. “Ze zeiden: als je eens wat vaker deze kant van jezelf kunt laten zien, dan zou je als presentator ook verder kunnen komen.”

Het leidde tot interesse van de grote televisiedirecteur van de NPO. “Ik heb toen gesprekken gehad met Frans Klein die mij een groot talent noemde, maar niet wist waar hij mij moest plaatsen. Er kwam dus geen concreet voorstel voor een talkshow of iets dergelijks, maar het opende wel mijn ogen.

Het duurde even voordat Genee toch weer voor RTL 7 koos. “Ik heb wel even getwijfeld of ik bij zou tekenen, ja. Anders had ik dat wel meteen gedaan. Ik heb een paar heel leuke gesprekken gehad. Maar ik wilde niet weg bij RTL.

Ik wilde alleen wel de mogelijkheid krijgen om er andere programma’s bij te doen. Programma’s met een meer persoonlijke inbreng. En dat is Wat Gaat Er Nu Door Je Heen geworden.

Het HP/DeTijd-interview met Wilfred Genee kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen