Volkskrant vindt zomerstop NPO ‘niet te verdedigen’

Foto: NTRDe drie maanden durende zomerstop van De Wereld Draait Door en Pauw valt zonder alternatief niet te verdedigen. Dat schrijft Volkskrant-journalist Hans Wansink vandaag in de rubriek Commentaar. Drie maanden lang zendt de NPO geen dagelijkse talkshow uit, waardoor actuele kwesties onderbelicht blijven. “Die kwesties doen niet aan een zomerstop – vandaar dat de Volkskrant de gehele zomer opiniebijdragen, columns en commentaren blijft publiceren.

NPO’s tv-directeur Frans Klein stelt dat hij DWDD en Pauw drie maanden van zender haalt om de programma’s ‘fris’ te houden, maar dat is volgens de Volkskrant geen reden om geen alternatief aan te bieden. “In het verleden gebeurde dat fris houden door alternatieven als Knevel & Van den Brink en Jinek, maar daarvan is deze zomer vreemd genoeg geen sprake”, is te lezen in het dagblad.

Jinek mag deze zomer thuis blijven, omdat NPO 1 zich wil richten op de sportzomer. Bovendien is men in de zomer ‘een beetje praatmoe’, meent Klein.

De kijkcijfers van DWDD en Pauw wijzen niet op praatmoeheid en datzelfde geldt voor RTL Late Night van Humberto Tan”, werpt de Volkskrant tegen.

RTL Late Night gaat wél door in de zomer. “Zodat de kijkers die deze zomer ‘een beetje sportmoe’ zijn, hun heil bij commerciële omroep RTL kunnen blijven zoeken.

EenVandaag voelt zich al twee dagen behoorlijk miskend, omdat dat programma wél doorgaat in de zomer, maar niemand het daar over heeft. EenVandaag-gezicht Gijs Rademaker: “Volkskrant-commentaar doet ook alsof NPO niet aan actualiteit doet deze zomer. Redelijk schaamteloos, ze weten beter.

Er is meer dan de NPO, liet RTL Nieuws-adjunct Pieter Klein gisteren weten. RTL Nieuws-journalist Koen de Regt sluit zich daar nu bij aan: “Een krantencommentaar ook. Here Jezus. Alsof het ook maar enigszins boeit welk programma wanneer vakantie neemt.

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

De Volkskrant-column NPO in de fout kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen