Tina Nijkamp sabelt Nicolette van Dam-show neer

SBS-legende Tina Nijkamp vindt dat de NPO 1-show Sprekend Nederland met Nicolette van Dam en Rik van de Westelaken gisterenavond gefaald heeft. Dat laat ze weten op Twitter. Nijkamp stelt dat Van Dam en haar collega wel heel erg slordig omgingen met het verschil tussen accenten, dialecten en talen. Ze ergerde zich eraan. “Heel gek schreeuwend programma. Ik snap er niets van. Gaat het om accenten of dialecten? RTV Oost deed dit beter“, aldus de kritische tv-kenner.

Bijna amateuristisch, vindt Nijkamp het. “Een accent is iets anders dan een dialect, NTR. Waar gaat dit programma over? Pfff.

Ze denkt dat Sprekend Nederland niet meer terugkeert. “Ik denk niet dat dit programma een vervolg haalt. NTR jullie zouden morgen echt even RTV Oost moeten bellen. Hopelijk vallen de kijkcijfers mee.

Een wanproduct, vindt de Overijsselse Nijkamp het. “Kunnen we de Raspberry Award al uitreiken voor 2016? Beschamend dit. Misschien vind ik dat ook omdat mijn moedertaal een dialect is.

Nijkamp was van 2005 tot en met 2010 de zenderbaas van SBS 6. Ze is verantwoordelijk voor de beroemde bombastische periode van de zender, waarin alles draaide om schreeuwerige promo’s en te pas en te onpas aftellen van 10 naar 0.

Dat is een beetje de Amerikaanse manier van promoten. Dat doen wij heel erg bewust. Daardoor heeft men misschien het idee dat het allemaal heel schreeuwerig is”, zei ze eerder.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen