Tanja Jess schrikt van Ebru Umar in Pauw

Tanja Jess is behoorlijk geschrokken van een tweet van Ebru Umar die donderdagavond werd voorgelezen door Jeroen Pauw, die de columniste aan tafel had zitten. Dat vertelt de actrice op Twitter. Umar schreef in een tweet dat ze geen medeleven heeft met een aantal vluchtelingen die verdronken zijn tijdens een boottocht van Turkije naar Europa, omdat ze volgens haar gewoon in Turkije hadden moeten blijven. “Ik vind haar inlevingsvermogen schokkend beperkt“, aldus Jess.

Daar is Umar het niet mee eens, laat ze weten aan Jess. “Het is niet schokkend beperkt Tanja, maar ik was (en ben) er klaar mee dat we doen alsof er geen alternatief is: vrede.

Volgens Umar is er helemaal geen reden om een risicovolle boottocht van Turkije naar Europa te nemen, omdat Turkije volgens haar een veilige vluchthaven is. “Maar niet als je daar zoals Umar in een lekker huisje zit en de hele dag ijsjes kunt eten“, sneert Jess.

Jess snapt wel dat mensen hun leven wagen om van het veilige Turkije naar het welvarendere Europa te komen. “Als je nou geen leven hebt in zo’n kamp? Als je daar nou al jaren zit zonder vooruitzicht op wat dan ook. Als je kinderen opgroeien zonder onderwijs, zonder enig toekomstperspectief? Als je daar letterlijk n figuurlijk in de shit zit? Kun je je daar iets bij voorstellen? Probeer het nou eens. Ik weet, het is heel moeilijk als je het zelf zo goed hebt.

Tot de jaarwisseling, toen de publieke opinie over vluchtelingen door allerlei incidenten behoorlijk omsloeg, hoorde Jess bij het groepje van barmhartige bekende vrouwen die op televisie over elkaar heen buitelden om in de bres te springen voor vluchtelingen.

Hanna Verboom, die ook bij dat groepje hoorde, spande de kroon. Zij vertelde in september in DWDD dat ze haar zolder aan het verbouwen was om vluchtelingen op te vangen, maar heeft dat uiteindelijk nooit gedaan. Ze bekende onlangs dat ze de verbouwing toch een beetje te duur vond. Ze vroeg Baderie om een gratis badkamer, maar die kwam niet over de brug.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen