Sylvana Simons: ‘Bespot en beledigd na DWDD’

Foto: AVROSylvana Simons krijgt veel bagger over zich heen sinds ze zich woensdagavond in De Wereld Draait Door presenteerde als het nieuwe gezicht van de politieke partij DENK. Dat vertelt de tv-persoonlijkheid op Facebook. Simons had het al verwacht. “Die bagger is precies hetgeen dat laat zien dat een ander geluid hard nodig is“, zegt ze. “Er zijn nog geen 24 uur verstreken sinds m’n heuglijke nieuws en ik heb al mogen proeven hoever men bereid is te gaan om de macht te verdedigen.

Juist bij de macht zit het probleem, aldus Simons. “Het geluid van de gevestigde orde, is het geluid van verdeling, uitsluiting, institutioneel racisme, hypocrisie, xenofobie en onverbloemd haatzaaien en het beschermen van de macht en rijkdom die niet altijd netjes verkregen is.”

Simons wil vanaf volgend jaar namens DENK in de Tweede Kamer een ander geluid laten horen, maar Nederland lijkt er niet echt op te zitten wachten.

De presentatrice is bedolven onder kritiek, vooral omdat ze de arrestatie van Ebru Umar in Turkije goedpraatte. “De hoon, de leugens en zelfs alweer de meest bizarre verwensingen zijn al binnen, en met behulp van de media worden de leugens als waarheid gepresenteerd en de verwensingen als vrijheid van meningsuiting.

Ze blijft geloven in zichzelf en in DENK. “Het is tijd voor het echte Nederland, ook in de Kamer.

Simons is vooral bekend van haar werk voor RTL 4, waar ze tot 2009 programma’s presenteerde als TV Makelaar, Dancing With The Stars en Char Het Medium.

Lees ook:
Sylvana Simons sluit zich aan bij politieke partij DENK (gisteren)
BN’ers kritisch over Sylvana Simons in DWDD (vandaag)
Nico Dijkshoorn maakt gehakt van Sylvana Simons (vandaag)
‘Matthijs vs Sylvana beste DWDD-interview van seizoen’ (vandaag)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen