Spoorloos-ster Derk Bolt: ‘Ook ik word vervangen’

Foto: Daniel AshesDerk Bolt denkt dat zijn kijkcijferkanon Spoorloos op een gegeven moment gewoon verder gaat zonder hem. Dat zegt de presentator, die deze maand 61 wordt, in de Televizier. Bolt hoopt dat hij Spoorloos in elk geval tot aan zijn pensioen kan blijven maken. “Er komt een moment dat ik word vervangen, maar ik hoop dat dit nog héél lang duurt, want ik ben een beetje aan dit werk verslaafd geraakt. Ik wil steeds op pad, een zoektocht doen“, aldus de televisiemaker in het tv-blad.

Al 25 jaar zorgt Bolt met Spoorloos voor familieherenigingen. Het is ook wel eens gebeurd dat zijn tv-opnames tot niets hebben geleid. “Dat is maar twee keer gebeurd. Ik ben dan echt chagrijnig, want je wilt de mensen niet teleurstellen, die hun hoop hebben gevestigd op die zoektocht.”

Het lijkt wel vaker niet te gaan lukken, aldus Bolt. “Want meestal gebeurt er de eerste dagen niks. Maar dan ineens kom je iemand tegen die zegt: in dat gele huisje verderop zat zo’n organisatie. Loop je erheen, zit er een oud vrouwtje dat nog ergens een foto vandaan pakt. Dan denk ik elke keer weer: wow!

Wat wil Bolt verder nog in de jaren die hem resteren? “Ik zou dolgraag in Barcelona willen wonen. Maar mijn ouders leven nog en die wil ik zeker twee keer per maand zien. Mijn kinderen wonen ook hier. Die kan ik laten overkomen, maar dan wordt het wel een heel grote bende in mijn agenda.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen