Rob Geus: ‘VARA’s Rambam heeft me klanten gekost’

Foto: John KramerDe ontmaskering van Rob Geus in een aflevering van Rambam uit januari 2015 heeft het bedrijf van de SBS 6-keurmeester klanten gekost. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Als de krant aan Geus vraagt hoe hij op de veelbesproken uitzending terugblikt, wil hij er niet te veel over kwijt: “Daar wil ik het eigenlijk niet meer over hebben. Die uitzending was heel kort door de bocht. Ze hebben er hun kijkers mee gehaald en het heeft me klanten gekost, maar ik ga gewoon door“, zegt hij.

Geus voert een eigen horecakeurmerk en als een bedrijf enkele duizenden euro’s overmaakt naar de keurmeester, dan komt hij op inspectie. Maar in de uitzending van Rambam bleek het keurmerk niet veel waard te zijn: Geus blijkt niet zo streng als de klant zijn portemonnee heeft getrokken.

SBS 6 gaf daags na de uitzending aan Geus niet te laten vallen. “Rob Geus is al vele jaren werkzaam als presentator voor SBS en dit doet hij naar onze volle tevredenheid. Hij heeft daarvoor veel goed werk verricht en zijn geloofwaardigheid daarin ruimschoots bewezen”, liet de zender toen weten.

Zondag begint Geus’ nieuwe SBS 6-programma Smerige Zaken, waarin hij zich niet beperkt tot horeca. Geus: “Ik denk dat de kijkers zich heel erg zullen verbazen over wat er in ons land allemaal mis is op hygiënegebied, ondanks alle regels.

Alle artikelen over ongeloofwaardigheid van Geus kunt u hier lezen.

Het Telegraaf-interview met Rob Geus kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen