Qmusic zit Radio 538 op de hielen

Het is Qmusic gelukt om voor de tweede keer sinds de start van de radiozender in 2005 de magische grens van 10 procent marktaandeel te doorbreken. Het station zit nu op 10,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode maart-april. Qmusic komt gevaarlijk dicht in de buurt van marktleider Radio 538. Waar Qmusic 0,7 procentpunt marktaandeel wint, daalt 538 juist met 0,2 procentpunt naar 11,1 procent marktaandeel.

Qmusic doorbrak in augustus-september vorig jaar voor het eerst de magische 10 procent-grens en kwam toen eveneens uit op 10,1 procent aandeel. In de maanden erna zakte dat weer een klein beetje in.

Het radiostation is nu weer terug op het recordmarktaandeel van toen. Het weekbereik van Qmusic is wel hoger dan destijds: in deze afgelopen periode lag het weekbereik op 2,882 miljoen mensen en toen waren dat er 2,627 miljoen.

In de vorige meetperiode, februari-maart, moest Qmusic zijn nummer twee-positie nog delen met Sky Radio. Dat station blijft nu stabiel op 9,4 procent marktaandeel.

Qmusic-dj Marieke Elsinga is trots: “Waarom ik op mijn vrije dag inlog op werkmail? Vanwege de luistercijfers. TROTS op de hut!!!

De andere meest beluisterde zenders zijn Radio 2 (8,9 procent), Radio 1 (7,2 procent), 3FM (7 procent), Radio 10 (5,8 procent), Radio Veronica (4,7 procent) en 100% NL (3,9 procent).

Een volledig overzicht:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen