Özcan Akyol: ‘Discussie over NPO-salarissen zeikerig’

Schrijver Özcan Akyol vindt de discussie over de topsalarissen bij de NPO ‘zeikerig’. Dat zegt hij in de VARAgids, het blad van de omroep die jaarlijks 580.000 euro overmaakt aan Matthijs van Nieuwkerk. Akyol, een graag geziene gast in De Wereld Draait Door, vindt de topsalarissen prima. “Straks lopen alle getalenteerde presentatoren weg naar RTL en SBS, waar ze het tienvoudige kunnen krijgen – en dan wat? Dan zitten wij bij de NPO met de mindere goden. Lekker dan.

Mensen moeten eens ophouden over die topsalarissen, vindt Akyol. “Ik vind dat wij een zeikerig land zijn als het gaat om de salarissen van mensen die officieel voor de staat werken.

De balkenendenorm is volgens hem sowieso veel te laag. “Wat mij betreft krijgen een minister en staatssecretaris een loonsverhoging van vijfhonderd procent, dat past wel bij hun verantwoordelijkheid.”

De discussie is bovendien hypocriet, vindt hij. “Uiteindelijk worden veel profvoetballers ook door de gemeente gesubsidieerd, omdat het bestuur van hun club financieel wanbeleid heeft gevoerd.”

De VARAgids-column van Akyol kunt u lezen via Blendle.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen