NRC vindt zomerstop NPO ‘niet heel volwassen’

Hans Beerekamp, de tv-recensent van het NRC Handelsblad, vindt het ‘niet heel volwassen’ van NPO 1 dat het tv-station drie maanden lang helemaal niets doet met het genre dagelijkse talkshow. Dat schrijft hij in de krant. NPO 1 stuurde zijn praatprogramma’s De Wereld Draait Door en Pauw vorige week op een drie maanden durende vakantie en komt niet met een alternatief. “Het geeft wel wat rust aan de oververhitte motor van het publieke debat, maar erg volwassen is het niet“, vindt Beerekamp.

De tv-kenner denkt net als Albert Verlinde dat NPO 1 zich heeft verkeken op hoe deze zomer zou verlopen. “Ik houd het op een bedrijfsongeval, omdat niemand rekening hield met de mogelijkheid dat Nederland zich niet zou plaatsen voor de eindronde van het EK Voetbal.”

Als Nederland zich wél had geplaatst, was iedereen nu bezig met het EK Voetbal en niet met het nieuws, aldus Beerekamp. Maar nu Oranje gefaald heeft, had NPO 1 de programmering volgens hem moeten aanpassen. “Je kunt de NPO wel gebrek aan flexibiliteit verwijten.

De NPO is net een ‘mammoettanker’, stelt hij. “De conclusie zou wel kunnen luiden dat lineaire televisie, gevangen in een net van uitzendschema’s, rechten en verplichtingen, te log begint te worden om in te kunnen spelen op een wekelijks, nee dagelijks snel veranderende wereld.”

Revoluties, aanslagen, referenda, verkiezingen, falende en verrassende sporters, je kunt helemaal nergens meer een jaar tevoren op rekenen.”

De NRC-column van Beerekamp kunt u lezen via Blendle.

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen