NPO met officiële reactie op Kanniewaarzijn-rel

Foto: RTLFrans Klein, de tv-directeur van de NPO, ontkent dat zijn beleid heeft geleid tot het ontslag van Kanniewaarzijn-acteur Martin van Waardenberg. Dat laat hij weten in een officiële reactie. Volgens de acteur eist Klein dat de gemiddelde leeftijd van de Kanniewaarzijn-kijker daalt van 65 naar 55 en moet hij daarom, als iemand van 60, het veld ruimen. Klein stelt echter: “Je programmering verjongen, wil niet zeggen dat oudere presentatoren weg moeten en dat er alleen maar plek is voor jonge frisse snoeten.”

De NPO gaat niet over de inhoud en invulling van de programma’s, benadrukt Klein. “Dat is echt aan de omroep zelf. Wel vragen we aan de omroepen om hun bestaande programma’s door te blijven ontwikkelen en te vernieuwen.”

En dan kan het gebeuren dat de omroep kiest voor een andere opzet met andere programma-onderdelen en gezichten. Maar dat heeft niets maar dan ook niets met leeftijd te maken. Persoonlijk ben ik ook groot fan van Martin.”

De NPO werkt volgens Klein ‘stevig’ door aan de versterking van de programmering op alle tv-netten. “En geeft daarbij veel aandacht aan typische publieke omroep genres: journalistiek, dramaseries, kinderprogrammering, documentaires, kunst & cultuur en educatie.”

We maken daarom scherpe keuzes in de programmering, met vernieuwende formats, ruimte voor jong en creatief talent en veel experimenten.

Lees ook: Astrid Joosten niet vervangen door Geraldine Kemper (vanochtend)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen