NPO 3 ziet dagelijkse prime time-show Dictator floppen

Foto: Leendert JansenNPO 3 bracht deze week elke werkdag op prime time het tv-experiment Dictator van BNN op de buis. Tv-kijkend Nederland liep echter niet warm voor deze realityreeks. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De kijkcijfers waren op alle dagen laag. Dictator trapte af met 245.000 kijkers (4 procent) en zat op de overige dagen op 207.000 kijkers (4 procent), 145.000 kijkers (2 procent), 151.000 kijkers (3 procent) en 135.000 kijkers (3 procent). Gemiddeld keken er 177.000 mensen.

Dictator werd doelbewust uitgezonden in de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag om te laten zien wat het afnemen van vrijheid met mensen doet.

In de vijf afleveringen is te zien hoe acht jongeren hun comfortabele leventje op.geven Ze denken mee te doen aan een interessant experiment, waarmee één van hen tienduizend euro kan winnen. Maar wat ze niet weten is dat ze gevangen worden gezet in de historische strafkolonie in Veenhuizen.

Zodra de deur achter ze dichtvalt, vallen ze ten prooi aan een onzichtbare macht: de Dictator, die stap voor stap hun identiteit ontneemt.

Dictator is vrijwel onopgemerkt aan tv-kijkend Nederland voorbijgegaan. Op alle avonden bleef het programma zeer ver verwijderd van een plek in de dagelijkse kijkcijfer top 25.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen