Nico Dijkshoorn maakt gehakt van Sylvana Simons

Foto: Bob BronshoffNico Dijkshoorn maakte woensdag in zijn wekelijkse De Wereld Draait Door-gedicht gehakt van de nieuwe politieke partij DENK, die in de uitzending het nieuwe partijgezicht Sylvana Simons presenteerde. Dat was te zien op NPO 1. Dijkshoorn begon zijn gedicht verwijzend naar DENKs imago als ‘de lange arm van Erdoğan‘. “Ik heb ze gevraagd of het gedicht goed is en ze hebben het voor 95 procent afgekeurd. Nog een goede score als je weet hoe ze over het werk van Ebru Umar denken.”

De dichter liet doorschemeren dat hij Simons veel te licht acht voor de politiek. “Laten we eerlijk zijn: ik voelde het wel een beetje aankomen bij Sylvana, die beweging naar de politiek. Twee jaar geleden sprak ik achter de schermen nog wel eens over haar tweede plaats bij een danswedstrijd, maar die luchtigheid is verdwenen.”

Ook vindt hij Simons stelselmatig verontwaardigd, grapte hij. “Misschien ligt het aan mij, maar ik zag die jongens van Jungle by Night net spelen en ik dacht eigenlijk alleen maar: mag dat wel van Sylvana? Mag je deze muziek wel maken met je blanke kont en een trompet in je witte hoofd? Dat denk ik als ik haar vanavond met DENK binnen zie komen.

Dijkshoorn vindt het maar een bekrompen clubje. “Ik ben blij dat ze bij DENK gelijkgezinden heeft gevonden: mannen die strijden voor het recht om als Marokkaan bij een voetbalvereniging in je onderbroek te mogen douchen.”

Een partij die keuzes durft te maken: niet het debat over Ebru Umar bijwonen, maar vandaag gewoon voor de zendtijd gaan.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen