Nance en leukemiepatiëntjes prime time op RTL 4

Naast de ongeneeslijk zieken-reeks Zolang Ik Leef met Peter van der Vorst op de woensdagavond, brengt RTL 4 vanaf vanavond ook op de zondagavond een programma over mensen met een ernstige ziekte. In het nieuwe programma ‘Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker’ volgt Nance tussen 21.00 en 21.30 uur kinderen met leukemie. “Ik wist dat dit programma emotioneel zwaar kon zijn, en dat ik de verhalen mee naar huis zou nemen“, zegt de presentatrice in AD.

Daarom heeft Nance goed met het thuisfront overlegd. “Ik wilde dat daar tijd en ruimte voor zou zijn. Dat als ik moest huilen dat ook gewoon kon. Pico begreep dat, en heeft me die ruimte ook gegeven.

Nance spreekt in het programma veel ouders van leukemiepatiëntjes. “Er was een enorm vertrouwen. Het scheelde misschien dat ik geen ervaring had in het maken van dit soort programma’s. Ik ging heel erg af op mijn gevoel, werd niet gehinderd door eerder ervaringen.”

Ik had een soort onbevangenheid, die twee kanten opwerkte. Doordat ik me openstelde, deden de ouders dat ook. Sommigen zeiden na afloop dat het zo fijn was om even hun hart te kunnen luchten.”

Dat Nance nu met serieuze zaken als kinderkanker bezig is, betekent niet dat ze geen oppervlakkige tv meer wil maken, benadrukt ze. “Het is zeker een nieuwe stap. Ik zou ook graag meer van dit soort programma’s willen doen. Heb nu ook de leeftijd en ervaring om programma’s met een diepere laag te maken.”

En dan het liefst gecombineerd met een lichter programma, dat vind ik toch het leukst. Serieus en licht gaan prima samen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen