Minister Plasterk boos over zomerstop DWDD en Pauw

Ronald Plasterk, de minister van Binnenlandse Zaken, vindt het belachelijk dat De Wereld Draait Door en Pauw nu al met zomervakantie zijn. Dat laat hij weten op Twitter. Maar liefst drie maanden lang zendt ’s lands belangrijkste tv-zender NPO 1 geen dagelijkse talkshow uit. Ridicuul, vindt Plasterk het. “Actualiteit en debat is paar maanden geen kerntaak publieke omroep meer. Dat is toch gek?“, zegt hij, verwijzend naar De Wereld Draait Door en Pauw. “RTL 4 gaat wel door: RTL Late Night.

Kees Verhoeven, de mediawoordvoerder van D66, is het eens met Plasterk. “Terechte kritiek minister van Binnenlandse Zaken op NPO. Ga mondelinge vragen stellen over eindeloze zomerstop.

Ook NPO 1’s ochtendshow Goedemorgen Nederland en NPO 1’s middagshow Tijd voor MAX zijn al op vakantie. “Voor het spannende gesprek van de dag is de kijker aangewezen op RTL 4”, concludeert de Volkskrant, dat eveneens kritiek uit op de vroege zomerstop van NPO 1.

Tv-maker Bert van der Veer laat in de krant weten dat hij het jammer vindt dat de NPO dit jaar uit kostenoverwegingen geen zomerserie van Jinek uitzendt. “Je mist toch die bijdrage aan de opinievorming nu.

Als regisseur van Jinek had ik dat gat absoluut willen opvullen. Maar men was van mening dat de rijke sportzomer de kijker genoeg zou bevallen, ook al doen we niet eens mee aan het EK.

De presentatoren van DWDD, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, horen bij de topverdieners van de NPO. Van Nieuwkerk is met een salaris van zo’n 600.000 euro zelfs de best betaalde werknemer in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector. Vermoedelijk heeft hij ook de langste zomervakantie van iedereen in de gehele Nederlandse (semi)publieke sector.

Plasterk liet recentelijk weten dat hij topsalarissen als die van Matthijs van Nieuwkerk wil gaan aanpakken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen