Miljoen kijkers voor trillende Roelof Hemmen

Het afscheid van Roelof Hemmen bij RTL Nieuws trok vrijdagavond 991.000 kijkers naar RTL 4, bijna eenderde van alle tv-kijkers om half acht. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Er werd aan het eind van de uitzending uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van Hemmen. Hij toonde zich kwetsbaar. “Ik wilde zelf weg bij RTL Nieuws, maar in afscheid nemen ben ik niet zo goed, merk ik. Ik ben al weken bang voor dit moment en terecht, ik sta te trillen op mijn benen“, gaf hij aan.

Hemmen kijkt terug op een mooie tijd. “RTL Nieuws was 23 jaar lang een groot deel van mijn leven. Ik heb er mijn vrienden en liefde gevonden en ook verloren.”

Nu gaat hij voor een nieuwe uitdaging. Hij wil zich focussen op zijn radiowerk bij BNR. “Het is tijd voor nieuwe avonturen en die gaan niet komen als ik niet beweeg.”

Collega Daphne Lammers sprak hem toe. “Man, wat gaan we je missen! Je bent een absolute vakman, een fantastische collega en de beste partner die ik me kon wensen. Dankjewel voor je inspiratie, voor onze mooie gesprekken, voor onze mooie discussies, voor het er zijn op belangrijke momenten en bovenal voor je gezelligheid en je humor.”

Na 23 jaar laten we je gaan, vooruit dan maar, maar het is niet van harte.”

Vorig jaar stopte Rick Nieman na 19 jaar bij RTL Nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen