‘Matthijs vs Sylvana beste DWDD-interview van seizoen’

Foto: MAXHet interview van Matthijs van Nieuwkerk met Sylvana Simons en haar nieuwe collega’s van de politieke partij DENK is tot nu toe het beste interview van dit De Wereld Draait Door-seizoen. Dat schrijft de bekende Volkskrant-columnist Bert Wagendorp vandaag in de krant. Wagendorp keek gisteren met genoegen naar het vraaggesprek. “In zijn beste interview van dit DWDD-seizoen schetste Matthijs van Nieuwkerk de ontwikkeling van DENK kort en krachtig“, schrijft hij.

Van Nieuwkerk omschreef DENK als een partij die begon als Turkenfractie, na het toetreden van Farid Azarkan een moslimfractie werd, en met Simons een ‘ehh… hele diverse…’ fractie is geworden. “Je loopt op hete kolen, als presentator, en voor je het weet krijg je ook het schuimbekkende deel der natie over je heen.

DENK kreeg na het DWDD-interview behoorlijk wat kritiek over zich heen, maar Wagendorp is milder. “Oprichter Kuzu bleef onder alle scherpe vragen prima overeind. De problemen die DENK signaleert zijn reëel. Of de partij de oplossing is, moeten we afwachten.

Wagendorp verwacht dat Kuzu nog meer ’trofeeën’ als Simons binnen gaat halen. “Liefst uit de stal van DWDD (Nico Dijkshoorn, Marc-Marie Huijbregts, Claudia de Breij) want dat garandeert zendtijd.

Journaliste Margriet Brandsma liet op Radio 1 weten dat ze het eens is met Wagendorp. “Ik vond het geweldige televisie. Het was zo’n mooi scherp interview. Daar is zo’n programma voor bedoeld. Ik vond het heel knap gedaan.”

Rick Stet van HP/DeTijd deelt die mening. “Het werd een talkshow zoals een talkshow hoort te zijn, met relevante gasten, een gedreven gastheer en scherpe randjes. En zonder kattenfilmpjes.

De Volkskrant-column van Bert Wagendorp kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen