Lucky TV-maker vindt klagende monarchiefans onnozel

Sander van de Pavert, de maker van DWDD’s slotrubriek Lucky TV, vindt de reacties van Oranje-fans op zijn satirische filmpjes over koning Willem-Alexander ongelooflijk. Dat vertelt hij in het AD. Van de Pavert staat naar eigen zeggen versteld van de onnozelheid van het ‘monarchistische smaldeel der natie’. “Ooit had ik een filmpje bewerkt van het staatsbezoek van koningin Beatrix aan een of ander krankzinnig Arabisch land. ‘Come, I’ll show you torture room’, laat ik ’n sjeik tegen haar zeggen.”

Vervolgens staan ze gezellig te keuvelen, terwijl op de achtergrond het gegil klinkt van een staatsgevaarlijk subject dat wordt doodgemarteld. “Op de melodie van het Wilhelmus. Dan is er koffie en babbelen de vorsten nog wat na over hoe creatief de foltering was.

Boze kijkers klommen gelijk in de pen. “Wat schrijven mensen mij dan? ‘Wat een smakeloze vertoning! En het klopt niet, want dit zou onze koningin nooit toestaan.’ Dat niveau dus.

Van de Pavert laat zich er niet door beïnvloeden: hij blijft filmpjes maken over het koningshuis en over koning ‘Willy’. “Nee, Willy zit niet 24 uur per dag in mijn hoofd, maar ik voel me wel met hem verbonden.

Het AD-interview met Van de Pavert kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen