Laagterecord voor Linda de Mol-serie Familie Kruys

Foto: TROSDe Linda de Mol-serie Familie Kruys noteerde zondagavond zijn minst bekeken aflevering tot nu toe. De zesde aflevering van het tweede seizoen scoorde 1,025 miljoen kijkers en 18,4 procent marktaandeel op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De eerste drie afleveringen van Familie Kruys 2 scoorden direct na kijkcijferhit Miljoenenjacht zo’n 1,5 miljoen kijkers, maar op eigen benen heeft de serie het lastiger: al drie weken op rij zet ze nu een nieuw laagterecord neer.

Familie Kruys staat nu al drie afleveringen na John van den Heuvels Vermoord in het Buitenland, dat minder dan de helft van het aantal Miljoenenjacht-kijkers trekt. En dat merkt de serie: de vierde aflevering (1,3 miljoen) en de vijfde aflevering (1,2 miljoen) waren ook al goed voor een laagterecord.

Vorig jaar keken er meer mensen naar Familie Kruys, dat toen eveneens drie afleveringen lang na kijkcijferkanon Miljoenenjacht stond. De première was destijds goed voor een magische 2,5 miljoen kijkers.

Die kijkersgroep wist De Mol niet lang vast te houden. Na de eerste aflevering hield de tv-koningin publiekelijk rekening met een fikse kijkersafname, mede vanwege de kritische reacties op sociale media. “Maar dan nog: als er 1,8 miljoen overblijven, dan is het nog steeds succesvol“, zei ze. Het werden er 1,9 miljoen.

Uiteindelijk trok de eerste serie op zijn dieptepunt 1,361 miljoen kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen