Jan Slagter verdenkt NPO van leeftijdsdiscriminatie

Foto: Rick NederstigtJan Slagter denkt dat Martin van Waardenberg best eens gelijk kan hebben met zijn bewering dat zijn ontslag bij de NPO 1-show Kanniewaarzijn te maken heeft met zijn leeftijd. Dat zegt de Omroep MAX-baas vandaag in het AD. De NPO ontkent dat Van Waardenberg weg moet omdat hij 60 is, maar Slagter trekt dat, net als de acteur zelf, in twijfel. “De NPO ontkent dat leeftijd er iets mee te maken heeft, omdat ze ook wel weten dat als ze dat erkennen, ze in overtreding zijn“, aldus de MAX-baas.

Slagter gelooft NPO’s tv-baas Frans Klein niet zomaar. “Je roept wel de verdenking op je af, omdat hij de oudste is en de rest mag blijven, dat zijn leeftijd inderdaad de reden zou kunnen zijn.

Ik vind dat hij een heel belangrijke rol speelde in het programma. Ik moest altijd ontzettend om hem lachen. Waarom moet specifiek híj dan weg?

Volgens Van Waardenberg heeft Klein de VARA de opdracht gegeven om het kijkerspubliek van Kanniewaarzijn drastisch te verjongen. De omroepen gaan echter zelf over hoe ze invulling geven aan die opdracht, aldus Klein.

De opdracht van Klein heeft in elk geval geleid tot het ontslag van Van Waardenberg. Slagter: “De NPO moet nu maar eens duidelijk maken wat nu wél de reden is waarom hij niet meer bij het team hoort.”

Het AD-artikel over Kanniewaarzijn kunt u lezen via Blendle.

Klik hier voor alle artikelen over de Kanniewaarzijn-rel.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen