Irene Moors vindt lagere kijkcijfers SBS 6 spannend

Foto: Studio KastermansIrene Moors vindt het niet erg dat SBS 6 over het algemeen minder kijkers trekt dan haar vorige werkgever RTL 4. “Dat maakt het avontuur des te spannender“, zegt ze in de Avrobode. Moors’ eerste SBS 6-show De Vreemde Eend scoort met 500.000 kijkers redelijk. Ze heeft zich in de media niet gewaagd aan een kijkcijfervoorspelling. “Nee, aan kijkcijfers waag ik me niet. Dat heb ik bij RTL 4 ook nooit gedaan. De zaterdagavond is nu eenmaal lastig, omdat er van alles tegenover staat.

Vooral in de eerste weken van uitzending waren alle ogen gericht op de kijkcijfers van Moors’ programma. Dat voerde de druk op. “Dat komt vooral omdat ieder een tegen mij roept: “Vind je het niet spannend?” Ik heb genoeg ervaring om te weten dat ik dit kan. Daarom zeg ik altijd: meer dan mijn best kan ik niet doen.

Lage kijkcijfers maken Moors niet onzeker. “Ik heb het idee dat ik mezelf niet meer zo hoef te bewijzen. Ik heb al een prachtige tv-carrière achter de rug en dit is gewoon een voortzetting daarvan. Ik vind het alleen maar mooi dat een vrouw op haar 48ste nog een transfer in de televisiewereld kan maken. En dat zonder botox.”

Ze voelt zich prima op haar plek bij SBS 6. “Ik ben groots onthaald. Iedereen is blij en enthousiast. Ik voel me enorm welkom. De programmering moet ik me nog eigen maken; ik volg alleen Hart van Nederland en Shownieuws. Nu ben ik ook wel een slechte tv-kijker; ik kijk van alles een beetje.

Klik hier voor alle artikelen over Irene Moors.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen