Henny Huisman vlucht bij oorlog naar Bonaire

Syriërs die vluchten voor IS willen massaal naar Europese landen, maar tv-ster Henny Huisman zou bij een oorlog liever vluchten naar Bonaire. Dat geeft hij aan in de Story. Bonaire is super veilig, meent Huisman. “De hoofdreden waarom ik met mijn gezin naar Bonaire zou vluchten, is natuurlijk omdat ik daar al een huis heb en weet hoe de situatie is. Het kan aan alle kanten goed beschermd worden. De Nederlandse marine zit er bij wijze van spreken bovenop om het te verdedigen.”

Het eiland wordt volgens de presentator erg goed bewaakt. “Het is heus niet zo dat er alleen maar een oud kanon staat uit 1850. Je komt er echt niet zomaar binnen. De grote oorlogsschepen die je elke dag rond het eiland ziet varen, geven je een veilig gevoel.”

De Story heeft bij meer BN’ers gepeild wat hun favoriete bestemming is om heen te vluchten bij oorlog. Ook Maggie MacNeal kiest voor een tropisch eiland. “Voorspeld is dat Europa zal worden overlopen door de islam. Ik ben getrouwd op Curacao en we zijn er al vaak geweest op vakantie.”

Lee Towers en zijn Laura hebben daar een huis en komen altijd op ons huwelijksfeestje wanneer we dat daar vieren. Ik ken de regio goed, dus is het misschien een goed idee om als het hier helemaal fout gaat, met Lee op Curacao te zijn.”

Anita Witzier gaat voor Canada. “Canada is zonder twijfel één van de veiligste landen ter wereld. Het land heeft slechts één grens en dat is die met Amerika. En ik weet zeker dat dat een veilige grens is.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen