Erland Galjaard maakt Thijs Römer creatief directeur

Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL Nederland, heeft zijn goede vriend Thijs Römer benoemd tot creatief directeur van de nieuwe drama-unit van RTL Productions. Dat heeft hij laten weten. Römer, die Galjaards ‘intens lieve’ vrouw Wendy van Dijk als zijn beste vriendin ziet, is volgens Galjaard ‘niet alleen een talent op het scherm, maar tegelijkertijd een ware schepper achter de schermen’. De televisiebaas ziet zijn goede vriend dan ook als een ‘creative director van formaat’.

De acteur houdt dus een mooie functie over aan zijn vriendschap met het koningspaar van RTL. De drama-unit van RTL Productions die hij gaat leiden is compleet nieuw en speelt in op een groeiende vraag van de consument. “De laatste tijd investeren we dan ook meer dan ooit in drama“, zegt Galjaard.

Drama is niet alleen belangrijk voor tv-zenders RTL 4 en RTL 5, maar ook voor de Netflix van RTL: Videoland. “Nederlandse series zijn één van de meest onderscheidende factoren in een VOD-markt die steeds meer concurrentie krijgt van grote buitenlandse spelers“, aldus de RTL-baas.

Galjaard wil niet meer afhankelijk zijn van externe producenten. “Er worden ons heel veel mooie scripts aangeboden door producenten, zoals Talpa, NL Film en Endemol. Veel hebben we met succes al gemaakt en uitgezonden. Tegelijkertijd leven er ook binnen ons eigen programmabedrijf en bij onze talenten heel veel goede ideeën die het waard zijn om uitgewerkt te worden.”

Om die creatieve bron optimaal te benutten zijn we bij RTL Productions een eigen drama unit gestart. We hebben maar meteen een creative director van formaat aangenomen: Thijs Römer.

Naast Römer gaan ook Moordvrouw-producent Ingrid Remeijssen en actrice Halina Reijn aan de slag voor RTL Productions. “Halina ontwikkelt en schrijft voor ons en daarin evenaart ze haar talent op het doek en de planken.”

Allemaal creatieve duizendpoten die gedreven zijn om Nederlands drama een boost te geven en die ik namens RTL heel graag een extra uitlaatklep geef.”

De eerste serie van de drama-unit van RTL Productions is Weemoedt, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Thijs Römer. Dit najaar te zien bij Videoland en volgend jaar bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen