Özcan Akyol ergert zich aan ‘ik kijk nooit tv’

Özcan Akyol ergert zich aan mensen die iets te graag uitdragen dat ze nauwelijks televisie kijken. Dat zegt hij in VARAgids in reactie op een brief van een lezer die dezelfde ergernis heeft. Briefschrijver Eddie uit Boekel vindt dat de VARAgids moet stoppen deze mensen een podium te bieden met de rubriek Buis & Haard. “Ongelooflijk hoeveel mensen zich ver boven het gepeupel verheven voelen, enkel en alleen omdat ze geen of veel minder televisiekijken dan de simpele zielen onder ons.

Eddie briest verder: “Stop eens met die mensen een podium te geven en ga iets nuttiger met die pagina’s doen. Wat dan? Maakt niet uit! Alles is beter dan de mening van die stumpers die nu hun zielig stukje mening mogen etaleren om daar nog jaren hun bestaan mee te rechtvaardigen.

Akyol begrijpt de ergernis van Eddie wel. “Ik ga niet over de redactionele keuzes van de VARAgids, maar ik kan u wel zeggen: er zijn veel enge mensen die overal heel koket roepen dat ze thuis geen televisie hebben staan, omdat ze hun tijd beter kunnen invullen.”

Vervolgens krijg je te horen dat ze alles via een ultrahippe laptop terugkijken, op momenten dat het hen uitkomt. Altijd als ik een van die dikdoeners tegenkom, wil ik het liefst in de IJssel springen, met een zak lood aan mijn poten, in de hoop dat ik nooit meer boven kom drijven.”

Het zijn wandelende clichés, onverzadigbare pedanteriken en het ergste is: ze winnen steeds meer terrein.

De VARAgids-rubriek Lieve Eus kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen