EO strikt Arjan Erkel voor revival Vreemde Tralies

Foto: RTLDe EO heeft Arjan Erkel gestrikt voor de revival van het programma Vreemde Tralies uit 2007. Ook in het tweede seizoen staan Nederlandse mannen en vrouwen centraal die gevangen zitten in het buitenland. Dat heeft de omroep laten weten. Vreemde Tralies, dat lijkt op het programma Buitenlandse Gevangenissen dat Jan Kooijman in het voorjaar van 2015 presenteerde op RTL 5, werd in 2007 gepresenteerd door Herman Wegter. In 2009 maakte hij nog een terugblikserie.

De nieuwe presentator Arjan Erkel werd in 2002 in Dagestan als medewerker van Artsen Zonder Grenzen gegijzeld en 20 maanden vastgehouden door Tsjetsjeense rebellen. Hij weet hoe het is om opgesloten te zitten en hoe moeilijk het is om je te moeten aanpassen in een ander land, aan een ander systeem, in een taal waar je vaak niets van begrijpt.

De Nederlanders die Arjan bezoekt in onder andere Albanië, Peru, Japan, Colombia en Noorwegen, zitten straffen uit variërend van een paar jaar tot tientallen jaren. Erkel gaat met ze in gesprek over hoe ze zich staande houden in een wereld die zo verschilt van waar ze vandaan komen.

Naast de ontmoetingen met de gevangenen, zoekt Erkel de vrijwilligers van Reclassering Nederland op. Zij bezoeken de Nederlandse gedetineerden in het land waar ze vast zitten. Hij hoort waarom ze dit werk doen en wat het zo bijzonder maakt.

Vreemde Tralies wordt geproduceerd door De Haaien. De eerste aflevering is op dinsdag 28 juni om 21.10 uur op NPO 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen