DWDD laat Halina uur mijmeren over kinderloosheid

Foto: Nick van OrmondtDe Wereld Draait Door geeft zijn zendtijd op tweede pinksterdag cadeau aan tafeldame Halina Reijn, die in de documentaire De OK-Vrouw een uur lang mag mijmeren over haar kinderloosheid. Dat heeft de VARA laten weten. Reijn werd afgelopen jaar veertig. In de maanden voor haar verjaardag sprak ze hardop uit dat ze een OK-vrouw is, ongewenst kinderloos. “Een verdrietige constatering want ze zou graag een gezin stichten, maar daarvoor is een man nodig en die heeft ze niet.”

De tafeldame heeft het er zwaar mee, aldus de VARA. “Om haar heen wordt vaak met onbegrip op haar verdriet gereageerd want ze heeft toch alles? Ze is mooi, slim, heeft veel vrienden en een glansrijke carrière.”

Hoe graag wil ze eigenlijk een kind, wat voor offers zijn daar voor nodig, of voelt ze vooral maatschappelijke druk: een vrouw is pas compleet als ze een een gezin heeft.”

Tijdens haar zoektocht wordt Reijn gevolgd door regisseur Gülşah Doğan.

Op tweede paasdag, afgelopen maart, ging het DWDD-uur naar tafeldame Fidan Ekiz. Zij kwam met de documentaire Alles Komt Goed?, die 856.000 kijkers (18 procent) trok.

De OK-Vrouw is op maandag 16 mei om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen