’DWDD en Pauw wel erg vroeg met zomerstop’

Foto: NTRDe Wereld Draait Door en Pauw zijn wel érg vroeg met zomerstop gegaan. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong, schrijft ze dit weekend in het AD. De twee dagelijkse NPO 1-talkshows sloten vrijdagavond hun seizoen af en gaan drie maanden op vakantie. “Het verbaast me elk jaar weer hoe vroeg de zomervakantie begint op tv. We zitten nog maar in mei en toch is de grote uittocht al begonnen: DWDD sloot gisteren het seizoen af, Pauw pakte een paar uur later óók zijn koffers“, zegt ze.

De dagelijkse NPO 1-programma’s Goedemorgen Nederland en Tijd voor MAX gingen al eerder op zomervakantie. “Hoe kan dat toch zo scheef lopen met de rest van Nederland?”, aldus De Jong.

De gewone Nederlander is nog hard aan het werk, benadrukt ze. “Wij gewone mensen zijn alles behalve in vakantiestemming. Sterker nog, ik moet nog 2 maanden vol aan de bak.

De Jong vindt het een vreemde gang van zaken. “Vooral omdat bij de commerciële zenders de komende tijd wél gewoon alles doorloopt: RTL Boulevard, Late Night en vooruit, ook Goede Tijden Slechte Tijden. En die worden níet betaald van ons belastinggeld.

NPO 1 heeft besloten om Jinek deze zomer niet van stal te halen uit kostenoverwegingen.

De AD-column Stop van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen