Bridget heeft niets met YouTube: ‘Mis ik de boot?’

Bridget Maasland weet dat de jongere generatie steeds vaker kiest voor ‘on demand’-kanalen als YouTube, maar zelf heeft ze er niet zo veel mee. Dat vertelt de tv-presentatrice in de Vriendin. Tv is in de ogen van jongeren een ‘oud’ medium, maar Maasland ziet zichzelf nog altijd liever tv-programma’s maken dan YouTube-fragmentjes. “Ik heb er eerlijk gezegd niet zo veel mee. Misschien mis ik een boot, maar het is niets voor mij“, zegt de tv-ster, die recentelijk overstapte van SBS 6 naar Net5.

De presentatrice is wel goed op de hoogte van wat er speelt in de nieuwe media. “In Los Angeles ben ik bij Twan Kuyper geweest. Hij is een Viner, dat betekent dat hij ultrakorte filmpjes maakt, van maar zeven seconden. Hij heeft maar liefst twee miljoen volgers en is het nieuwe popidool.

YouTube is vooral iets voor kinderen, denkt Maasland. “Als ik met Twan Kuyper door een dorpje loop, word ik door gillende meiden aangevallen. Kinderen kijken alles op hun tablet en niet op tv.

Als het aan Maasland (41) ligt, wordt ze oud op tv. Hoewel veel presentatrices worden afgeschreven als ze de 40 hebben gepasseerd. “Nou, ik denk eerder dat je na je vijftigste bent afgeschreven. Nee, hoor grapje!

Ik vind leeftijd in elk geval geen reden om zo’n overstap niet te maken. Ik durf risico’s aan te gaan, ben nooit zo van de vastigheid geweest.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen