BNN-VARA pleit voor hele jaar door talkshow op NPO 1

Foto: BNNGerard Timmer, de directeur van BNN-VARA, vindt dat de NPO het hele jaar door een dagelijkse talkshow zou moeten programmeren op hoofdpodium NPO 1. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. De NPO wordt bedolven onder kritiek, omdat het de VARA-talkshows De Wereld Draait Door en Pauw afgelopen vrijdag op een drie maanden durende zomervakantie stuurde en niet met een alternatief als Jinek komt. Net als veel critici vindt Timmer dat raar. “Er wordt ook iedere dag een krant gemaakt.

Timmer vindt dat de NPO minstens gehoor had kunnen geven aan zijn verzoek om door te gaan met Pauw tot de start van het EK Voetbal op 10 juni. “We hadden aanvankelijk de ambitie met Pauw door te gaan tot vlak voor het EK. De NPO heeft echter besloten om nu te stoppen.

Het is een gotspe dat NPO 1 nu herhalingen uitzendt van Bed & Breakfast en 10 Jaar Ik Vertrek op timeslots die normaal gesproken zijn gereserveerd voor actualiteit en opinie, vindt Timmer.

Wij vinden dat je het hele jaar door het belangrijkste gesprek van de dag moet faciliteren op de grootste zender. Een aantal jaar geleden zijn er bezuinigingen doorgevoerd. Daarop heeft de NPO een andere richting gekozen en dat is haar taak. Wat ons betreft is een talkshow het hele jaar rond geen overbodige luxe.

Het blijft onduidelijk waarom de NPO drie maanden lang geen dagelijkse talkshow uitzendt. Tv-directeur Frans Klein heeft drie redenen genoemd: het fris houden van DWDD en Pauw, de sportzomer die in aantocht is en het ‘zomerse leefritme’ dat invloed zou hebben op de inhoud van talkshows.

Klein weet bijna niemand te overtuigen met zijn argumenten voor zo’n lange zomerstop. Alleen de PVV is het met Klein eens. Die partij pleit zelfs voor een zomerstop van DWDD en Pauw tot na de kerst.

Het Volkskrant-artikel over de lange zomerstop kunt u lezen via Blendle.

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen