BNN dringt India binnen na mislukte poging Peter R.

Foto: KROPresentator Tim Hofman heeft in India stiekem een aflevering van het BNN-programma Spuiten En Slikken Op Reis opgenomen. Dat heeft de omroep laten weten. Hofman wilde vastleggen hoe in India op grote schaal minderjarige meisjes – naar schatting 1,2 miljoen – onder gruwelijke omstandigheden worden gedwongen zich te prostitueren, maar de Indiase regering wil niet dat journalisten deze seksindustrie filmen. “Daarom ging Tim undercover het land in”, aldus de omroep.

De BNN-presentator heeft vastgelegd hoe jonge meisjes het slachtoffer worden van brute mensenhandelaren. “Tim is er bij als een Indiase pooier op heterdaad wordt betrapt en hij ziet hoe een minderjarig meisje wordt bevrijd uit haar gevangenschap.”

Hofman vindt het ongelooflijk dat dit kan in India. “Waar ik me enorm over verbaasde is dat in een land als India, waar zoveel aardige en dienstbare mensen wonen, massaal wordt weggekeken voor iets lelijks en groots als kinderprostitutie. Het is goed dat wij dit met S&S op Reis laten zien.”

Het feit dat we daar niet mochten filmen zegt al genoeg: het zit in een doofpot en alles in me schreeuwt dat dit uit de doofpot moet. Kinderen die twaalf mannen per dag af moeten werken stop je niet weg.”

Dat India niet zo zit te wachten op kritische journalisten, bleek ook al in 2014, toen Peter R. de Vries de toegang tot het land werd ontzegd. Hij wilde voor zijn programma Peter R. over de Grens een aflevering maken over kinderarbeid en kinderslavernij in India.

De aflevering van Spuiten & Slikken in India wordt op maandag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen