BN’ers kritisch over Sylvana Simons in DWDD

Foto: Bob BronshoffSylvana Simons oogst weinig lof met haar optreden in De Wereld Draait Door over haar nieuwe carrière als politica. Dat blijkt uit reacties op Twitter. Simons heeft zich aangesloten bij de partij DENK en zat woensdag samen met haar collega’s aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk, maar de immer boze tv-ster maakte geen indruk. “Ik ben er uit: Sylvana Simons is een parodiemens“, twitterde Jan Dijkgraaf. En Tim Hofman: “Sylvana vindt arrestatie Ebru Umar terecht. Zak maar door de mest dan.

Columniste Nynke de Jong heeft er weinig vertrouwen in. “Even een voorspelling: Sylvana is eerder weg bij DENK dan dat ik terug ben van zwangerschapsverlof. En om Sylvana te waarschuwen: mijn zwangerschapsverlof duurt echt niet zo lang.

Judith Osborn geeft aan moe te zijn van ‘nog iemand met een mening’ en Theodor Holman klapperde met zijn oren: “Dus Sil vindt het begrijpelijk dat ‘fuck you Erdogan’ leidt tot arrestatie van Ebru en een landarrest van 14 dagen. Vat ik het zo goed samen?

Mediakenner Marianne Zwagerman gelooft niet in Simons. “Zijn er eigenlijk geslaagde voorbeelden van BN’ers in de politiek? Ja Pia en Krol, maar ik bedoel meer BN’ers van het lichtere genre.

De meeste kijkers van DWDD vielen over het feit dat Simons het kennelijk niet zo erg vindt dat journaliste Ebru Umar is aangehouden in Turkije. Umar zelf: “Timeline. Jullie beseffen wel dat jullie de kijkcijfers van DWDD omhoog gooien en dus de gekkies een reden geven om SS opnieuw te vragen?

Kamerlid Sadet Karabulut van de SP: “Het verbaast mij van Sylvana dat ze dit zo zegt. Volgens mij is ze heel erg van het vrije woord en houdt ze van discussie. Dan zou je het arrest van Ebru Umar juist moeten veroordelen.

Cabaretier Diederik Smit: “Het ergste van de DENK-move van Sylvana Simons is dat niemand het meer over Halina Reijn heeft.

Komende maandag op het tijdstip van DWDD een documentaire van Sylvana Simons over de OP-vrouw, ongewenst partijloos.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen