Amara Onwuka: ‘Twitter is voor grumpy old men’

Amara Onwuka, de langste weervrouw van RTL, probeert kritiek die BN’ers als zij over zich heen krijgen via sociale media als Twitter te relativeren. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Onwuka wil zich er niet te veel van aantrekken. “Ik kan goed relativeren. Natuurlijk komen er op Twitter allerlei dingen voorbij. Ik noem het de grumpy old man, iemand die niks anders te doen heeft dan klagen. Ik laat veel van me afglijden, maar vind ook dat mensen niet zomaar alles mogen zeggen“, zo vertelt ze.

Er zitten ook reacties bij die te ver gaan, stelt ze. “Die keer dat iemand zei dat ik anorexia had. Dat vond ik voor mezelf niet zo erg, maar anderen kunnen zich er wel door gekwetst voelen.

Dan laat Onwuka het er niet bij zitten. “Op zulke momenten reageer ik soms op Twitter: ‘Hoe kun jij zien dat iemand anorexia heeft? Waar baseer je dat op?’

Het gaat op Twitter echter voornamelijk over haar kleding. “Daar laat ik me niet al te veel door afleiden. De ene keer hoor ik dat het te kleurig is, de andere keer krijg ik commentaar omdat ik een jurk aanheb. Terwijl mijn kleding helemaal niet extreem is.

Ik trek gewoon aan wat ik leuk vind en wat ik met de styliste uitzoek. Gelukkig gaat het vaker over het weer dan over mijn kleding. Als ik het bijvoorbeeld goed heb voorspeld, hoor ik dat ook.”

Het Telegraaf-interview met Amara Onwuka kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen