Alberto Stegeman reist al maanden gratis met trein

Foto: SBSAlberto Stegeman reist al maanden gratis met de trein. Hij betaalt niet voor zijn NS-vervoersbewijzen. Dat laat SBS 6 vandaag weten. De reden dat Stegeman niet betaalt voor het openbaar vervoer is een onderzoek voor zijn SBS 6-programma Undercover in Nederland, dat aankomende zondag laat zien dat er nog steeds grote problemen zijn met de OV-chipkaart. “Het gaat het deze keer om administratieve fouten, waardoor het heel eenvoudig is om gratis te reizen met de trein“, aldus de zender.

Eind vorig jaar werd onderzoeksjournalist Alberto Stegeman door een tipgever op de hoogte gebracht van het feit dat het systeem van de OV-chipkaart nog steeds lek is. Zo bleek de tipgever als volwassene gratis te kunnen reizen op een abonnement voor kinderen.

De tipgever meldde zijn bevinding bij de NS, maar het duurde uiteindelijk maanden voor het lek werd gedicht. Ondertussen ontdekte hij alweer een nieuw lek. Undercover in Nederland besloot daarop te onderzoeken of dit lek ook voor anderen werkt en dat blijkt het geval.

Alberto Stegeman reist al maanden probleemloos gratis met de trein en de NS heeft het nakijken“, aldus SBS. “De NS is inmiddels op de hoogte gebracht van deze bevindingen.

Tweede Kamerlid Salima Belhaj van D66 vindt het onbegrijpelijk dat na alle eerdere ophef rondom de OV-chipkaart het systeem nog steeds faalt. “Hoe is het mogelijk dat dit anno 2016 na zoveel discussies over de OV-kaart nog steeds kan? Ik wil van de minister weten hoe het kan en hoe ze denkt dit te gaan oplossen.

De aflevering over het falen van het OV-chipkaartsysteem is aanstaande zondag 8 mei om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

 

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen