Willie Wartaal afgehaakt bij Radio 1: ‘Te gekleurd’

Willie Wartaal, een rapper, is gestopt met het luisteren naar Radio 1. De publieke radiozender is te gekleurd. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. Lange tijd was Wartaal fan van Radio 1, maar tegenwoordig kiest hij voor concurrent BNR. “Ik maak veel snelwegkilometers, weet je. In mijn vorige auto had ik niet echt een goede installatie, dus moest ik wel radio luisteren. Op een gegeven moment dacht ik: Radio 1 is echt mijn ding. Toen was ik dat zat, omdat het te gekleurd is eigenlijk.

Wartaal vindt BNR objectiever. “Op een gegeven moment kwam ik op BNR. In het begin vond ik het saai, maar ik ben nieuwsgierig en wil gewoon weten wat er gaande is de hele tijd. Daarnaast ben ik ondernemer, dat is ook een ding.”

Veel mensen zullen niet van Wartaal verwachten dat hij nieuwsradio luistert. “Je wil toch op de hoogte zijn. Er is zó veel nieuws“, zegt hij daarover.

BNR maakt volgens Wartaal de beste nieuwsradio van Nederland. “Het moet allemaal op een lekkere manier gecureerd worden, toch, eigenlijk, die nieuws? En dat doet BNR wel goed vind ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen