Wilfried de Jong had bloedhekel aan 24 Uur Met-studio

Foto: Merlijn DoomernikWilfried de Jong ging op een gegeven moment met een enorme tegenzin naar de studio van 24 Uur Met. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. De Jong stopte in 2013 na zes seizoenen met het interviewprogramma. “Ik was er zelfs zó mee klaar dat ik een hekel aan die ruimte kreeg. Je hebt geen frisse lucht, geen daglicht, het licht blijft aan ’s nachts. Als ik er eenmaal zat ging het wel, maar jarenlang zag ik er tegenop om er naar toe te moeten. Ik vond het vreselijk“, zegt hij.

De presentatie van 24 Uur Met werd in 2013 overgenomen door Theo Maassen, die vier seizoenen maakte totdat NPO 3 recentelijk de stekker uit het programma trok.

Sinds Theo het deed, keek ik niet meer, want dan zag ik die ruimte weer waar ik een hekel aan had. Ik heb een paar keer gekeken. Ik had de indruk dat Theo een goede opvolger was. Zoiets is wel aan Theo besteed“, aldus De Jong.

De Jong kon 24 Uur Met niet meer luchten of zien. “Zelf hield ik niet meer van die ruimte en dus ook niet meer van het programma.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen