Wilfred scoort beter met voetbalquiz dan met talkshow

Foto: RTLDe voetbalquiz Matchwinner van Wilfred Genee is maandag op RTL 7 begonnen met 263.000 kijkers en 4,9 procent marktaandeel. Daarmee zit hij 11 procent boven het laatste weekgemiddelde van de mannenzender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Genee vult voor de zevende week op rij het meest begeerde tijdslot van RTL 7: het uur direct na zijn televisieshow Voetbal Inside. In de voorgaande zes weken was hij te zien met de talkshow Wat Gaat Er Nu Door Je Heen.

Wat Gaat Er Nu Door Je Heen ontving veel positieve reacties en was veelbesproken, maar de kijkcijfers bleven achter. Gemiddeld keken er 228.000 mensen, al was de score in de doelgroep van de zender volgens Genee niet verkeerd.

Matchwinner zit met de première-aflevering 15 procent boven het gemiddelde van de talkshow. Volgens Genee past Matchwinner beter bij het kijkersprofiel van Voetbal Inside dan Wat Gaat Er Nu Door Je Heen.

Eén bekende Nederlander heeft zich maandagavond op Twitter negatief uitgelaten over Genee’s voetbalquiz. 3FM-dj Barend van Deelen beleefde er weinig plezier aan. “Gut wat is dat matchwinner matig zeg. Dat vind ik niks. Ongezellig ook.

In de voetbalquiz van Genee moeten kandidaten vragen beantwoorden over voetbal.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen