Taxichauffeur woest op ‘waardeloze’ Catherine Keyl

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl, die BN’ers met hiv kent en de aanslagen in Brussel voorspelde, durft in islamitische buitenlanden niet te zeggen dat ze geen kinderen heeft. Dat schrijft de presentatrice in haar column in De Telegraaf. Keyl heeft als verslaggever gewerkt in onder meer Turkije, Marokko, Egypte, Libanon en Syrië. Daar moest ze regelmatig uitleggen waarom ze geen kinderen heeft. “Ik zat in een taxi en de chauffeur stopte de auto, draaide zich om naar de achterbank en zei: ’Geen kinderen? Ben je ziek?’

De presentatrice antwoordde dan dat ze simpelweg geen kinderen wilde. “‘En wat vond je man daarvan?’ ‘Die vond het prima.’ ‘Weet je dat je als vrouw helemaal nutteloos bent! Je bent gewoon waardeloos!’ riep hij woedend.

Dat kan in islamitische landen door de beugel, merkt Keyl. “In elk land, elke keer opnieuw, dezelfde reacties. Later werd ik wijzer en beantwoordde ik vragen over kinderen met dat ik vier zonen had, om van het gezeur af te zijn.

Die minachting naar vrouwen heeft ook de Turkse president Erdogan, aldus Keyl. Volgens haar heeft hij alleen de Duitse satiricus Jan Böhmermann aangepakt, om Angela Merkel een hak te zetten. “Een stom wijf, dat niet eens kinderen heeft gebaard!!

In de internationale politiek is het nog steeds zo dat zelfs de machtigste vrouw van Europa te maken heeft met ordinaire vrouwendiscriminatie.

De Telegraaf-column van Keyl kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen