Sylvana Simons vindt Johan Derksen respectloos

Foto: SBSSylvana Simons vindt de manier waarop Johan Derksen in Voetbal Inside het Marokkanenprobleem in het voetbal aan de kaak heeft gesteld, respectloos. Dat heeft ze gezegd in het tv-programma De Nieuwe Maan. Simons: “Wat me opviel is niet zo zeer de constatering die hij uitspreekt – ik weet ook niet of het waar is of niet – maar zijn uitspraak: ‘Ik zal wel worden weggezet als racist, maar dat kan me dus geen reet schelen.’ Dat maakt alles wat hij daarvoor gezegd heeft respectloos.

De kritiek dat Derksen een hele groep wegzet en generaliseert, deelt Simons. “Absoluut, en dat doet hij bewust.”

De voormalig TV Makelaar-presentatrice vindt dat heel jammer. “Als hij het probleem respectvol aan zou willen kaarten, weet ik zeker dat hij een andere route zou nemen.”

Het gaat hem niet om het oplossen of het aankaarten van een probleem. Het gaat hem om het poneren van een racistische stelling en daar is hij trots op en daar is hij blij mee.”

Simons ergert zich niet alleen aan Derksen, maar ook aan de Duitse satiricus Jan Böhmermann, die  de Turkse president Erdogan op de hak nam. “Ik denk dat echte satire altijd respect heeft voor het onderwerp.”

Het was in mijn optiek grappiger geweest als hij had gezegd: ‘Erdogan is zó’n fantastische man, hij kan zó goed regeren, hij heeft zó veel respect voor vrouwen.’ Dat is volgens mij satire.”

Overigens is de kans groot dat Simons vanavond wéér in een praatprogramma zit. Vanochtend werd namelijk bekend dat de Amerikaanse soulzanger Billy Paul is overleden.

Lees ook: Stacey Rookhuizen lacht Sylvana Simons uit (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen